Aanpassing beleggingsverzekering

Het kan zijn dat uw beleggingsverzekering door tegenvallende resultaten of een verandering in uw persoonlijke situatie niet meer aan uw verwachtingen voldoet. Daarom vertellen we u graag over de mogelijkheden die u hebt met uw beleggingsverzekering. Misschien is er een alternatief dat beter bij uw wensen aansluit.


Aanpassen
Het is vaak mogelijk uw huidige verzekering aan te passen naar uw persoonlijke situatie van nu of om deze beter te laten renderen. Dat kan dan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:
  • U verandert het bedrag van uw premie. Uw verzekering loopt dan met de gewijzigde premie door.
  • U kiest er voor om helemaal geen premie meer te betalen. U blijft dan gewoon met de opgebouwde waarde beleggen.
  • U verandert van beleggingsfonds. Uw verzekering loopt dan met een ander beleggingsfonds door.
  • U verandert de risicodekking in uw beleggingsverzekering. Mogelijk kunt u deze dekking onderbrengen in een zelfstandige overlijdensrisicoverzekering.
Het aanpassen van uw beleggingsverzekering heeft gevolgen. Een assurantiebemiddelaar helpt u daarmee graag verder. Men kan u informeren over de mogelijke aanpassingen voor uw verzekering en over de gevolgen daarvan.

Overstappen
Er zijn eventueel ook goede alternatieven voor uw beleggingsverzekering. Bij voorbeeld bankproducten (van andere aanbieders dan Leidsche verzekeringen) of andere verzekeringsproducten. Overstappen naar een bankproduct of een andere verzekering kan zonder dat u in uw huidige polis van Leidsche verzekeringen kosten hoeft te betalen bij het beƫindigen van de beleggingsverzekering. De waarde van de huidige beleggingsverzekering wordt overgezet naar het nieuwe product. Ook als u voor een andere verzekeraar of bank kiest. Uw assurantiebemiddelaar kijkt graag met u naar de mogelijkheden voor uw beleggingsverzekering.

Stopzetten
Het is vaak ook mogelijk om uw beleggingsverzekering voor de einddatum stop te zetten. Ook hier worden door ons geen kosten voor in rekening gebracht. Het stopzetten van uw beleggingsverzekering kan (fiscale) gevolgen hebben. Uw assurantiebemiddelaar helpt u daarom graag verder.

Gesprek met een assurantiebemiddelaar
Voordat u overstapt, uw huidige beleggingsverzekering aanpast of stopzet, is het verstandig om u goed te laten adviseren. Als u uw beleggingsverzekering en de mogelijkheden eens kritisch wilt laten bekijken kunt u zich wenden tot uw assurantiebemiddelaar.